АКТУЕЛНО:

Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС) обележила Међународни дан студената

Међународни дан студената обележен је Свечаном академијом одржаном у Скупштини града Београда у организацији Студентске конференције универзитета Србије.

Обележавању Међународног дана студената присуствовали су ректори и професори универзитета у Србији, студенти универзитета у Србији, студентски представници из земље и региона, као и представници високообразовних институција  у Србији.

Поводом обележавања Међународног дана студената присутнима су се обратили и представници Владе – министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председница Владе Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић. Представници Владе су указали на битне кораке које је Влада Србије направила у решавању студентских проблема и најавили су да ће Влада Републике Србије и у будућности да тежи  ка реформи и унапређењу образовања.

Ректору Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненаду Филиповићу, Студентска конференција универзитета Србије доделила је Захвалницу за посебан допринос у унапређењу студентског организовања и стандарда студената у Републици Србији.


Фото галерија: