Одржан Еразмус+ Инфо дан

У четвртак, 14. новембра 2019. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу и просторијама Правног факултета, са почетком у 11 часова, одржан je Еразмус+ информативни дан у организацији Националне Еразмус+ канцеларије у Србији.

Скуп на коме је укупно присуствовало око 80 професора, сарадника и студената Универзитета у Крагујевцу, представника удружења и директора и професора предшколских, основних и средњошколских установа, отворили су управитељ Темпус фондације Марија Филиповић Ожеговић и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Представници Еразмус+ канцеларије Олга Јовановић, Татјана Станковић, Марица Вукомановић, Горан Богуновић, Зорица Дојић и Срђан Митровић представили су програме изградње капацитета у високом образовању, стратешка партнерства у области високог образовања, школа, општег и стручног образовања, образовања одраслих и обука, пројекте намењене младима, савезе знања и савезе секторских вештина у области високог образовања, пројекте Еразмус Мундус за формирање заједничких мастер програма, пројекте мобилности у области високог образовања, школа, општег и стручног образовања, обука и образовања одраслих, пројекте у области спорта, Жан Моне пројекте, као и посебни програм CEEPUS.

Након одржане пленарне сесије где су изнете опште информације и новине у програму, уследиле су сесије фокусиране на конкретне програме, након чега су присутни имали прилику и за индивидуалне консултације у вези са припремом и подношењем пројектних апликација.

План је да се у наредном периоду организује бесплатна радионица за писање Еразмус+ пројеката у Београду и другим градовима Србије, а тачни датуми, градови и регистрациони формулари биће објављени ускоро на званичном сајту Еразмус+ канцеларије.


Фото галерија: