Отворен позив – ERC PROOF OF CONCEPT GRANTS

ЕРЦ грантови за доказивање концепта (ERC Proof оf Concept Grants) имају за циљ да увећају вредност изврсног истраживања кроз финансирање рада на верификацији иновативног потенцијала идеја које су настала кроз ЕРЦ пројекте. Грантови за доказивање концепта су стога намењени искључиво водећим истраживачима чији су предлози засновани на истраживању које је финансирано од стране ЕРЦ програма.

Позив: ERC-2020-POC

Рок за апликацију: 21. јануар 2020 (17:00 по бриселском времену)

Буџет пројекта: 150.000,00 ЕУР

Трајање пројекта: 18 месеци

Услови учешћа за главног истраживача (Principal Investigator): сви водећи истраживачи у ЕРЦ пројектима који имају или текуће пројекте или пројекте који су завршени мање од годину дана пре 1. јануара 2020. Главни истраживач може бити било које националности и мора спроводити своје истраживање у некој од ЕУ или придружених земаља.

Услови за институцију домаћина: институција домаћин мора бити правно лице основано у оквиру националног закона у некој од ЕУ или придружених земаља, или може бити међународна ЕУ организација (нпр. CERN, EMBL, итд.), Заједнички истраживачи центар Европске комисије, или било која друга организација основана према ЕУ законима. Домаћин може бити и приватни или јавни универзитет, истраживачка организација и слично.

Пројектна апликација

  • Административни део
  • Истраживачки предлог (Део Б1 и Б2)
  • Писмо подршке од стране институције домаћина
  • Етичка евалуација (уколико је применљиво)

Корисни линкови

 

Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу Вам стоји на располагању за даља питања и помоћ у апликацији и тражењу партнера.

Уколико желите да аплицирате за наведени позив потребно је Канцеларији за међународне пројекте доставити апстракт као и листу партнера из ЕУ са којима имате успостављену сарадњу на пројектима а који су заинтересовани за позив који вам је од значаја.