Одржана свечана промоција и додељен почасни докторат и титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу movie

На Универзитету у Крагујевцу, 1. новембра 2019. године, промовисан је проф. др Рафаеле Буђардини (Raffaele Bugiardini), редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Болоњи, у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу је  на предлог Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу  на седници одржаној 23. aприла 2019. године донео одлуку да се проф. др Рафаелеу Буђардинију, водећем светском стручњаку из области интерне медицине (кардиологија), додели почасни докторат и титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу за изузетан допринос развоју медицине и научноистраживачког рада, као и допринос развоју Универзитета у Крагујевцу у овој области.

Свечану промоцију проглашења проф. др Рафаелеа Буђардинија у почасног доктора (doctoris honoris causa) Универзитета у Крагујевцу отворио је проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободан Милисављевић, а у име ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића.

 

Промоцији су поред проректора Универзитета, декана и продекана факултета чланица,  присуствовали и бројни гости - поштоваоци научног рада професора Буђардинија.

Извештај о предлогу проф. др Рафаелеа Буђардинија у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу поднео је др Горан Давидовић, редовни професор Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, а затим је проф. др Рафаеле Буђардини одржао приступну беседу у којој је изнео резултате својих најновијих истраживања из области кардиологије.


Фото галерија: