Uručene potvrde o završenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u utorak 15. oktobra 2019. godine, svečano su uručene potvrde o završenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

Studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija Univerziteta u Kragujevcu koji su u toku jula i avgusta učestvovali u programu Studentske letnje stručne prakse u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca i u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje, danas su svečano uručene potvrde o obavljenoj praksi.

Potvrde su uručili prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Živadin Micić i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić.

Pozdravljajući prisutne u ime Univerziteta u Kragujevcu, prorektor Micić izrazio je zadovoljstvo jer Univerzitet zajedno sa Gradom već godinama, sa uspehom, realizuje ovaj program prakse i studentima poželeo da stečena znanja primene u daljem radu i iskoriste za buduća profesionalna angažovanja.  

U ime Grada Kragujevca prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić, koji je istakao da ovaj vid saradnje između Grada i Univerziteta već 7. godinu zaredom za studente predstavlja mogućnost da stečeno teorijsko znanje upotrebe u praksi i steknu uvid u način funkcionisanja javnih uprava.

O značaju Studentske letnje stručne prakse iz ugla polaznika prakse prisutnima je govorila Dušica Cvijović, student završne godine osnovnih studija Ekonomskog fakulteta, koja je naglasila da za nju i njene kolege stečeno praktično znanje znači i potvrdu onoga što su kroz teoretsku nastavu tokom studiranja naučili.

Ove godine Studentsku letnju stručnu praksu u trajanju od mesec dana u ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac sa uspehom je obavilo 17 studenata završnih godina osnovnih i master akademskih studija Ekonomskog, Pravnog i Filološko-umetničkog fakulteta, kao i 4 studenta završnih godina osnovnih i master akademskih studija Prirodno-matematičkog fakulteta koji su letnju praksu obavili na Institutu za javno zdravlje Kragujevac.

Program Studentske letnje stručne prakse sprovodi se uz podršku Studentskog parlamenta Univerziteta u Kragujevcu i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Od početka realizovanja programa, a zaključno sa ovom godinom, Studentsku letnju stručnu praksu u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca sa uspehom je obavilo 285 studenata, dok je Studentsku letnju stručnu praksu u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje sa uspehom obavilo 36 studenata.


Foto galerija: