Национална Еразмус канцеларија организује Информативни дан на Универзитету у Крагујевцу

Еразмус+ информативни дан ће бити одржан у четвртак, 14. новембра 2019. године, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу и на Правном факултету, Јована Цвијића бб, Крагујевац.

На скупу ће бити представљене могућности у оквиру КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава, као и друге могућности у оквиру Еразмус+ програма за школе, стручно образовање и обуке и образовање одраслих, високо образовање, као и за области младих и спорта.

Пленарна сесија Информативног дана ће бити одржана у Ректорату, након чега ће се учесници поделити у групе.

Информативни дан ће бити подељен у 4 тематске групе:

Група 1 – Пројекти у области високог образовања (КА1 Пројекти мобилности; КА2 Стратешка партнерства; ЦЕЕПУС програм; КА1 Еразмус Мундус заједнички мастер програми; КА2 Пројекти изградње капацитета у области високог образовања; КА2 Савези знања; Жан Моне активности; КА2 Савези секторских вештина)

Група 2 – Пројекти у области школа, општег и стручног образовања и обука и образовања одраслих (КА1 Пројекти мобилности; КА2 Стратешка партнерства)

Група 3 – Пројекти у области спорта (Колаборативна и Мала колаборативна партнерства; Непрофитни европски спортски догађаји)

Група 4 – Пројекти у области младих (КА1 Пројекти мобилности; КА2 Стратешка партнерства; КА3 Пројекти дијалога младих и Еуропеан Солидаритy Цорпс)

У преподневном делу програма, све групе ће имати презентације могућности у децентрализованом делу програма у одабраним областима.

У послеподневној сесији учесници Групе 1 ће наставити са презентацијама о централизованим акцијама у области високог образовања, а учесници Група 2, 3 и 4 ће  имати прилику да се пријаве за консултације са пројектним саветницима Фондације Темпус у вези са њиховим пројектним идејама, уколико то желе.

Консултације ће трајати 20 минута по учеснику. Сви евентуални учесници консултација ће бити накнадно обавештени о њиховом термину. У случају великог интересовања предност ће имати учесници који се први пријаве за консултације и чије пројектне идеје имају већу извесност за финансирање у оквиру Еразмус+ програма.

Табеларни приказ поделе група по сесијама:

 

Група 1

Групе 2-4

12:30 – 14:00

Презентација децентрализованих пројеката у високом образовању

Презентација пројеката у изабраној области

15:00 – 18:00

Презентација централизованих пројеката у високом образовању

Опционо: Консултације са пројектним саветницима у изабраној области

 

За учешће на Информативном дану се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара на следећем линку.

Рок за пријављивање је 27. октобар у 23:59.

Учесници сами сносе евентуалне путне трошкове.

Због ограниченог броја места, при одабиру учесника и учесница водиће се рачуна о равномерној географској дистрибуцији и заступљености различитих типова институција/организација.