ПРЕДСТАВЉЕН НОВ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ

На конференцији за медије одржаној у Ректорату Универзитета у Крагујевцу 9. октобра 2019. године представљен је нов студијски програм мастер академских студија – Информационе технологије, који ће се од октобра 2019. године спроводити на Универзитету у Крагујевцу

Мастер програм Универзитета у Крагујевцу, као део интердисциплинарних Мастер 4.0 програма, креиран је у сарадњи четири факултета Универзитета у Крагујевцу и то: Факултета инжењерских наука, Природно-математичког факултета, Факултета техничких наука и Економског факултета.

 „Информационе технологије су велика шанса за запошљавање, напредовање и развој младих људи, оне све више продиру у све области и студијски програми морају да прате развој информационих технологија. Факултети су и даље једине институције које могу да пруже знања на нивоу који је потребан привреди, њихова суштинска предност је та што нуде предавача који је експерт из дате области. Уз то студентима ће бити обезбеђен приступ реалним пословним проблемима на обавезним праксама у компанијама и директни контакт са врхунским стручњацима из индустрије. Нов мастер програм је конципиран тако да обрађује следеће области: Анализа података, Дистрибуирано рачунарство, Интерактивно рачунарство, Организација и управљање пројектима“, рекао је проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу.

Студијски програм Информационе технологије акредитован је као једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику, а Универзитет у Крагујевцу у школској 2019/2020 години уписаће 35 студената на следећи број места:

  • број буџетских места: 15
  • број самофинансирајућих места: 10
  • број стипендија Иницијативе „Дигитална Србија“: 5
  • број стипендија Универзитета у Крагујевцу: 5

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама у обиму од 240 ЕСПБ на студијском програму из области електротехничког и рачунарског инжењерства, математике, рачунарских наука, машинског инжењерства, организационих наука, информационих технологија, биомедицинског инжењерства или на неком сродном студијском програму.

Конкурс за упис студената на мастер академске студије отворен је од 09. октобра до 18. октобра 2019. године.

Текст конкурса и више информација можете погледати на сајту Универзитета у Крагујевцу, на следећем линку: https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2308


Фото галерија: