Одржано предавање проф. др Ерика Клајна

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организовао је 10. септембра 2019. предавање др Ерика Клајна (Erik Klein),  професора на Катедри са физичку хемију Словачког технолошког  универзитета у Братислави, на тему FROM PHENOLS TO QUINONES. На предавању су представљени резултати двогодишњег билатералног научног пројекта Републике Србије и Републике Словачке, у којем, поред Универзитета у Београду и Универзитета у Новом Пазару, учествује и Универзитет у Крагујевцу.

Проф. др Зоран Марковић, директор Института за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу, представио је радну  биографију и научне резултате проф. др Ерика Клајна.

Проф. др Милош Ђуран, дописни члан САНУ, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, поздравили су предавача у име организатора и захвалили му на изузетној прилици да се наставници, сарадници и студенти Универзитета у Крагујевцу упознају са актуелним резултатима истраживања у области физичке органске хемије.


Фото галерија: