ОТВОРЕН ПОЗИВ У оквиру програма Хоризонт2020 под називом Информационе и комуникационе технологије

ПОЗИВ: ICT-50-2020

ТЕМА: Софтверске технологије 

Рок за апликацију: 16.01.2020. год. (17:00 по бриселском времену)

Индикативни буџет за цео позив: € 29 милиона

Буџет по пројекту: € 3-5 милиона

Tрајање пројекта: није дефинисано позивом


Циљ програма

Повећана сложеност постојећих и нових ИКТ система донела је нове изазове на нивоу софтвера и хардвера, нове захтеве у погледу интеграције и кибернетичке сигурности. Корисницима је потребна невидљива повезаност, обилна рачунарска снага и неограничен приступ подацима независно од основне инфраструктуре. Повећани нивои адаптибилности постају све значајнији у модерним информатичким системима да би се управљало потребама изузетно сложених и динамичних окружења која подстичу наставак развоја и рада (DevOps). Побољшање сигурности и поузданости уз задржавање перформанси система и смањење потрошње енергије постало је изузетно значајно, у свету у којем треба управљати милијардама уређаја који обрађују зетабајт података а потребна је и већа транспарентност у алгоритамском одлучивању. Стога је потребно пронаћи нове начине управљања овом невиђеном сложеношћу у софтверским системима током скраћеног животног циклуса: од анализе и дизајна захтева, до развоја и тестирања, па све до примене и операција у високо хетерогеним и динамички само-конфигуришућим системима.


Услови учешћа:  институције правна лица основане у некој од ЕУ или придружених земаља

Конзорцијум: најмање три институције из три различите ЕУ или придружене земље

Тип активности: Research & Innovation - 100 % (EU financing)
 

  • Пројектна апликација:


Радни програм


Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу Вам стоји на располагању за даља питања и помоћ у апликацији и тражењу партнера.

Уколико желите да аплицирате за наведени позив потребно је Канцеларији за међународне пројекте доставити апстракт за позив који вам је од значаја.