Отворен позив за Хоризонт пројекте – AI FOR HEALTH IMAGING

У оквиру програма Хоризонт 2020 отворен је позив за пројекте усмерен ка развоју и тестирању АИ алата за предвиђање, дијагностику и лечење болести Artificial Intelligence for Health Imaging (DT-TDS-05-2020).

Позив: H2020-SC1-FA-DTS-2018-2020

Тема: Вештачка интелигенција (ВИ) за обраду медицинских слика (DT-TDS-05-2020)

Рок за апликацију: 13. новембар 2019. год. (17:00 по бриселском времену)

Оквирни буџет пројекта: 8-10 милиона ЕУР (35 милиона ЕУР за цео позив)

Трајање пројекта: није дефинисано позивом

Циљ програма је да се тестирају и развију ВИ алати са фокусом на превенцију, дијагнозу и лечење најчешћих облика канцера омогућавајући у исто време дељење добијених медицинских слика. Предлози пројеката треба да допринесу развоју и попуњавању интероперабилног репозиторијума медицинских слика, чиме ће омогућити развој, тестирање и валидацију ВИ решења за унапређење дијагнозе и предвиђања болести.

Услови учешћа: институције правна лица основане у некој од ЕУ или придружених земаља. Пуноправни учесници могу бити и институције из САД.

Конзорцијум: најмање три институције из три различите ЕУ или придружене земље.

Тип активности: RIA Research and Innovation Action - 100 % ЕУ финансирање

Дозвољене активности у оквиру RIA акције: активности усмерене ка развоју нових знања, испитивању изводљивости нових или унапређених технологија, производа, процеса, услуга или решења (укључујући и основно и примењено истраживање, развој и интеграцију технологије, тестирање и валидацију мањих прототипова у лабораторији или експерименталном окружењу).

Пројектна апликација за активности истраживања и иновација:

 

Корисни линкови

Званична страница Позива

Радни програм

Општи анекси (информације о легитимности учешћа, очекиваним активностима, нивоима технолошке спремности итд.)

H2020 водич за припрему и предавање предлога пројекта

 

Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу Вам стоји на располагању за даља питања и помоћ у апликацији и тражењу партнера.

Уколико желите да аплицирате за наведени позив потребно је Канцеларији за међународне пројекте доставити апстракт као и листу партнера из ЕУ са којима имате успостављену сарадњу на пројектима а који су заинтересовани за позив који вам је од значаја.