Универзитет у Крагујевцу потписао споразум са Институтом за физику високих енергија Кинеске академије наука

Представници Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Београду и Института за нуклеарне науке Винча потписали су у петак, 12. јула 2019. године у Београду споразум о сарадњи са Институтом за физику високих енергија Кинеске академије наука.

Споразум су потписали проректор за научно истраживачки рад Универзитета у Крагујевцу проф. др Мирослава Петровић Торгашев, в.д. директора Института за нуклеарне науке Винча Златко Ракочевић, ректор Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић и директор Института за физику високих енергија Кинеске академије наука Ван Јифан (Wang Yifang).

Сарадња ће подразумевати све научне области од заједничког интереса, као и размену наставног и научног особља и студената.

Са око 1500 истраживача и 500 докторанада, Институт за физику високих енергија Кинеске академије наука из Пекинга је водећа кинеска институција у области физике са акцелераторима високих и ниских енергија, као и центар мултидисциплинарних истраживања у области биомедицине, нанонаука и нанотехнологија.

 

Текст вести на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије можете погледати овде.


Фото галерија: