Одржана предавања грчких научника на Универзитету у Крагујевцу

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организовао је предавања Џорџије Каранасиоу (Georgia Karanasiou) и Темиса Егзаркос (Themis Exarchos), научника из Грчке. Предавања  су одржана 8. јула 2019. у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, а присуствовали су им научници и истраживачи са Факултета инжењерских наука и Истраживачког развојног центра БИОИРЦ. Предавањима су присуствовали и академик Милош Којић и проф. др Зоран Марковић, директор Института за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу.

Проф. др Милош Ђуран, дописни члан САНУ, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, поздравио је предаваче и госте у име организатора и укратко је представио рад Центра. Проф. др Ненад Филиповић, ректор, представио је предаваче и најавио њихова предавања.

Темис Егзаркос (Themis Exarchos), доцент на Департману за информатику Факултета информационих наука и информатике на Јонском универзитету на Крфу и гостујући професор на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, одржао је предавање под назвом:  Medical Data Quality Assessment and Predictive Modelling in Distributed Clinical Databases (Процена квалитета медицинских података и моделирање превиђањем код дистрибуираних клиничких база података).  

Џорџија Каранасиоу (Georgia Karanasiou), истраживач са Универзитета у Јањини, одржала је предавање под називом:  From real to in silico clinical Trials; Concept and roadmap (Од реалних до in silico клиничких студија: концепт и упутство), у којем је представила резултате испитивања дијазна, развоја и евалуације биоразградивих васкуларних стентова са леком у оквиру ког се развија платформа за in silico клиничка испитивања биоразградивих васкуларних стентова.


Фото галерија: