Предавања грчких научника на Универзитету у Крагујевцу

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује у понедељак, 8. јула 2019. предавања двоје научника са Јонског универзитета на Крфу и Фондације за истраживање и технологију.

Џорџија Каранасиоу (Georgia Karanasiou): From real to in silico clinical Trials; Concept and roadmap

(Од реалних до in silico клиничких студија: концепт и упутство)

Џорџија Каранасиоу је завршила основне и мастер студије на Одсеку за машинско инжењерство и аеронаутику на Универзитету Патрас у Грчкој и мастер студије на Одсеку за науку о материјалима и инжењерство Универзитета у Јањини. Учествовала је у неколико европских истраживачких пројеката у области компјутерског моделирања стентова. Тренутно координира истраживачким пројектом Insilc – In silico испитивања дијазна, развоја и евалуације биоразградивих васкуларних стентова са леком у оквиру кога се развија платформа за in silico клиничка испитивања биоразградивих васкуларних стентова.


Темис Егзаркос (Themis Exarchos): Medical Data Quality Assessment and Predictive Modelling in Distributed Clinical Databases

(Процена квалитета медицинских података и моделирање превиђањем код дистрибуираних клиничких база података)

Темис Егзаркос дипломирао је у области компјутерског инжењерства и информатике на Универзитет у Патрасу, а докторирао на Медицинском факултету Универзитета у Јанини. Тренутно је доцент на Департману за информатику Факултета информационих наука и информатике на Јонском универзитету на Крфу и гостујући професор на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.


Предавања ће се одржати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу у термину од 10:30 и од 11:30 часова, на енглеском језику.