Počela Studentska letnja stručna praksa u institucijama čiji je osnivač Grad Kragujevac

Za studente Univerziteta u Kragujevcu koji su želeli da ovo leto provedu stičući praktična iskustva u struci u institucijama čiji je osnivač Grad Kragujevac, prijemom u Gradskoj upravi otpočela je Studentska letnja stručna praksa

Za studente završnih godina osnovnih i master akademskih studija koji će pohađati praksu u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca, a u ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Kragujevac, danas je organizovan prijem u Svečanom salonu Skupštine Grada.

Pozdravljajući prisutne polaznike prakse, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić, istakao je značaj Studentske letnje stručne prakse za sticanje praktičnog iskustva i primenu teorijskih znanja u praksi, a u cilju budućeg što boljeg pozicioniranja na tržištu rada.   

U ime Univerziteta u Kragujevcu prisutne je pozdravio prof. dr Živadin Micić, prorektor za nastavu i studentska pitanja i istakao značaj unapređenja znanja kroz praksu i značaj Studentske letnje stručne prakse kao prilike za takvo unapređenje, sa ciljem uspešnog okončanja studija i pronalaska zaposlenja.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca realizuje se 7. godinu zaredom i ove godine praksu tokom jula i avgusta meseca pohađaće ukupno 14 studenata završnih godina osnovnih i master akademskih studija sa fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu i to 12 studenata sa Ekonomskog fakulteta i 2 studenta Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Polaznici ovogodišnje Studente letnje stručne prakse praktična iskustva će sticati u sledećim institucijama čiji je osnivač Grad Kragujevac: u Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gradskoj poreskoj upravi, Gradskoj upravi za javne nabavke, Odeljenju za finansije Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, Zavodu za zaštitu spomenika kulture, Gradskoj upravi za upravljanje projektima, ravnomerni i održivi razvoj i Biznis inovacionom centru.


Foto galerija: