Свечано отварање Летње сцене Универзитета у Крагујевцу

У уторак, 2. јула 2019. године, са почетком у 20.00 часова, свечано ће бити отворена овогодишња Универзитетска летња сцена, концертом Вече ауторске музике и поезије, на којем ће наступити Ана Стефановић (клавир и вокал) и Јасмина Веселиновић (поезија).

Програм концерта биће састављен од ауторске и популарне музике, а гост концерта биће Милун Шуњеварић (гитара).

Ана  Стефановић рођена је 1994. године у Београду. Клавир учи од пете године код своје мајке проф. Диане Јовановић. Завршила је музичку школу "Славенски" клавирски и теоретски одсек. Године 2014. је дипломирала на ФМУ (Београд) у класи проф. Дејана Синадиновића. Након завршених мастер студија 2016. је уписала специјалистичке  студије на катедри за камерну музику у класи проф. Дејана Суботића.

Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, најзначајнији су:  I награда на Републичком такмичењу 2007. у Београду,  Лауреат међународног такмичења XXI-st Century Art, 2007. у Кијеву, Лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut 2008. у Кијеву. 

Лауреат Фестивала Словенске музике 2017 у Београду (у саставу камерног дуа „ЈелиАна“). Друга награда на XXVI European Youth pop-rock competition „Sarandev“ 2017 Добрич, .Бугарска Гран-При на Aranyhid International Singing competition  2017, Сиофок, Мађарска.

Наступала је у атријуму Народног музеја, галерији Прогрес, Дипломатском клубу, свечаној сали Скупштине града Београда, галерији САНУ, павиљону Цвијета Зузорић, сали београдске филхармоније, КЦБ галерији Арт Гет, СКЦ-у, Сали Руског Дома, Великој Сали и музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе.

Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а (Суботом увече, Београдски програм, Школски програм, Дневник, Недељно поподне, Стил, Радио 202, Сусретања, Вечерас заједно, Србија на вези). Рецензије наступа и интервјуи објављени су у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана. 

Похађала је Мастер-класс професора Невене Поповић (Србија), Паула Гулде (Аустрија), Мишела Сони (Француска), Њине Макарове (Русија), Ирине Степаненко (Украјина), Михаела Уде (Немачка).

Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, у ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ, и у међународној пијанистичкој недељи. 

Осим клавира годинама се бави певањем и компоновањем и наступа у бројним салама широм Србије.  Пише песме на енглеском, руском и шпанском језику. Промовише своју уметност тако што ствара синтезу разних жанрова: од класичне до савремене и ауторске музике, где наступа као пијанисткиња, кантаутор што представља праву иновацију и освежење.    

У мају 2017. године, Ана је добила другу награду на интернационалном певачком поп/рок такмичењу Сарандев у Добричу, Бугарска. 

Августа исте године победила је освојивши Гран при на међународном певачком такмичењу Аранихид, Golden Sunshine, у Сиафоку, Мађарска.

У јуну 2018. године почиње сарадњу са текстописцем Јасмином Веселиновић и заједно стварају бројне песме, између осталог песме "До неба" и "Љубав није само прича" које су наишле на велики успех код наше публике.

Јула 2018, представља Србију на концерту  легендарног латвијског поп/јазз композитора Рајмонда Паулса у Даугавпилсу (родни град композитора) у Латвији. Сарађивале је са познатим латвијским јазз сеџтетом у Риги.

У септембру 2018. наступа на фестивалу "Еврофест" посвећеном Тошету Проеском у Крушеву (родном граду покојног певача), Македонија.


Јасмина Веселиновић Савић, рођена је 1972. год. у Бору. Ту је завршила основну и средњу школу, а потом започела студије у Београду. Упоредо са студијама вредно је радила, у почетку преко студентских задруга, а потом је и добила стално радно запослење у Рударском институту у Београду, рад у финансијској служби, где је и  данас. Све време се бави спортом активно као здрави рекреативац, али и лиценцирани тренер пилатеса. Писањем се бави од свог раног детињства, али кулминацију тј. поновни почетак дешава се 2016. године, дакле после много година детињства и младалачких дана, као и дана проведених у породичном животу. Њена поезија је емоција из душе свега онога што је преживела. Остварена је као мајка троје дивне деце који су јој подршка у свему, као и она њима,  нарочито од пре шест година од када им се десила породична трагедија.  Тада је преминуо, после краће болести њен супруг, отац њене деце. Овај велики преокрет у њеном животу није је обесхрабрио, напротив, тако рањена, али јака, наставила је даље остављајући за собом трагове у виду дивних стихова. Данас се активно бави писањем поезије, учествује на разним књижевним вечерима, активна је у разним хуманитарним манифестацијама, а тренутни допринос даје сарадњи са младом пијанисткињом и певачицом Аном Стефановић, којој пише текстове за њене дивне композиције.