Посета амбасадора Руске федерације Универзитету у Крагујевцу

Његова екселенција, амбасадор Руске Федерације, господин Александар Васиљевич Конузин, посетио је Универзитет у Крагујевцу 16. маја 2011. године.

У оквиру посете, ректор, проф. др Слободан Арсенијевић, и проректори Универзитета, разговарали су са Његовом екселенцијом, господином Александром Конузином о сарадњи универзитета у Руској Федерацији са Универзитетом у Крагујевцу и факултетима у његовом саставу.
Након тога, у сали Сената, одржан је састанак Ректорског колегијума, декана факултета Универзитета у Крагујевцу и чланова делегације Руске амбасаде на тему досадашње и правцима будуће сарадње факултета Универзитета у Крагујевцу и факултета на универзитетима у Руској Федерацији.
Декан Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић, са својим сарадницима, примио је Амбасадора Руске Федерације, Александра Конузина, и том приликом вођени су разговори о дугогодишњој сарадњи Државне медицинске академије из Смоленска и Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу.
У амфитеатру Медицинског факултета, Амбасадор је одржао предавање свим студентима Универзитета на тему сарадње Руске Федерације и Републике Србије у области високог образовања, науке и културе.

Фото галерија: