Akademik Miloš Kojić održao predavanje na Univerzitetu u Kragujevcu

Akademik Miloš Kojić, redovni profesor kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka u penziji, održao je predavanje pod nazivom Kompjuterski modeli u tehnici i medicini – pregled rezultata i sadašnji izazovi.

Predavanje je održano u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, 7. juna 2019. godine u 13 časova, u organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu.

Akademik Miloš Kojić predstavio je rezultate svog naučnoistraživačkog rada u multidisciplinarnoj oblasti  koja spaja mehaniku sa medicinom i drugim prirodnim naukama.

Uvodnu reč dao je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, a radnu biografiju akademika Miloša Kojića predstavio je prof. dr Miloš Đuran, dopisni član SANU, upravnik Centra.

Predavanju su prisustvovali nastavnici i saradnici Univerziteta u Kragujevcu, studenti doktorskih studija, kao i nekadašnji saradnici i poštovaoci akademika Miloša Kojića. Takođe, predavanju su prisustvovali učenici Prve kragujevačke gimnazije, među kojima su bili učesnici svetskog kupa u programiranju lego robota, koji se održao u Hjustonu, u aprilu 2019. godine. Nastavnice Kragujevačke gimnazije, koje su predvodile učenike na takmičenje u Hjustonu, uručile su zahvalnicu Univerzitetu u Kragujevcu za finansijsku podršku za odlazak na  takmičenje  i akademiku Milošu Kojiću, za ukazano gostoprimstvo tokom boravka u Hjustonu.


Foto galerija: