Академик Милош Којић одржао предавање на Универзитету у Крагујевцу

Академик Милош Којић, редовни професор крагујевачког Факултета инжењерских наука у пензији, одржао је предавање под називом Компјутерски модели у техници и медицини – преглед резултата и садашњи изазови.

Предавање је одржано у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 7. јуна 2019. године у 13 часова, у организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу.

Академик Милош Којић представио је резултате свог научноистраживачког рада у мултидисциплинарној области  која спаја механику са медицином и другим природним наукама.

Уводну реч дао је проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, а радну биографију академика Милоша Којића представио је проф. др Милош Ђуран, дописни члан САНУ, управник Центра.

Предавању су присуствовали наставници и сарадници Универзитета у Крагујевцу, студенти докторских студија, као и некадашњи сарадници и поштоваоци академика Милоша Којића. Такође, предавању су присуствовали ученици Прве крагујевачке гимназије, међу којима су били учесници светског купа у програмирању лего робота, који се одржао у Хјустону, у априлу 2019. године. Наставнице Крагујевачке гимназије, које су предводиле ученике на такмичење у Хјустону, уручиле су захвалницу Универзитету у Крагујевцу за финансијску подршку за одлазак на  такмичење  и академику Милошу Којићу, за указано гостопримство током боравка у Хјустону.


Фото галерија: