Одржана Друга Еразмус+ Међународна недеља на Универзитету у Крагујевцу

У циљу развоја и доприноса подизању квалитета Универзитета, а у склопу реализације мобилности у оквиру Еразмус+ програма, Универзитет у Крагујевцу  je и ове године организовао  Еразмус+ међународну недељу (Erasmus+ International Staff Week)   у периоду од 20. до 24. маја 2019. године.

Тема Друге  Еразмус+ Међународне  недеље  била  “Serbia -  partner vs. program country” и том приликом  Универзитет у Крагујевцу је  угостио  професоре и колега са партнерских универзитета из Шпаније и Румуније.

Учесници  Друге Међународне недеље били су у прилици и да присуствују програму обележавања славе и Дана Универзитета, као и да се ближе упознају са Универзитетом у Крагујевцу и његовим активностима.

Кроз различита предавања и обиласке учесника  са партнерских универзитета представљени су културно-историјско наслеђе Шумадије, српска историја, култура и традиција, као и српски језик.

Организовање Друге Еразмус+ Међународне недеље још једном потврђује посвећеност Универзитета у Крагујевцу процесу интернационализације, подизању нивоа видљивости нашег универзитета као и даљем унапређењу високог образовања у оквирима европског простора.


Фото галерија: