Представљање Географског института „Јован Цвијић“ САНУ на Факултету за хотелијерство и туризам

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, на Факултету за угоститељство и туризам у Врњачкој Бањи, 18. априла 2019. године, представљена су штампана издања  Географског института „Јован Цвијић“ САНУ и отворена је изложба „Бранислав Којић: простор у селу, село у простору“.

Представљање Географског института „Јован Цвијић“ САНУ на Факултету за хотелијерство и  туризам у Врњачкој Бањи уприличено је у склопу прославе Дана Факултета. Поздравну реч одржали су проф. др Милош Ђуран, дописни члан САНУ, управник Центра, а у име Факултета обратио се проф. др Владимир Сенић.

Рад Географског института „Јован Цвијић“ САНУ и његову издавачку делатност представио је др Марко Петровић. Капиталну колективну монографију Географија Србије представио је др Марко Урошев; Едицију лексикона Национални паркови Србије (групе аутора) и колективну монографију Из бележница Јована Цвијића: прикази и тумачења  представила је др Ана Милановић Пешић. Др Јована Бранков представила је посебна издања Географског института из области туризма: Еколошки туризам у заштићеним објектима природе у Банату (аутора др Јована Бранкова), Туристичке манифестације у Србији (аутора др Жељка Бјељца),  Перспективе развоја културне руте "Тврђаве на Дунаву" у функцији обогаћивања туристичке понуде Србије (аутора Александре Терзић) и Туризам Вршачких планина (аутора др Жељке Бјељац и др Јоване Ромелић).

У холу Факултета постављена је изложба Бранислав Којић: простор у селу, село у простору чији су аутори: др Злата Вуксановић-Мацура, др Марија Дробњаковић, др Јована Тодорић и др Александра Спалевић, научни сарадници Географског института „Јован Цвијић“ САНУ. Изложбу је отворила др Злата Вуксановић-Мацура, говорећи о животу у раду једног од најзаслужнијих архитеката српске и југословенске модерне. Изложба  Бранислав Којић: простор у селу, село у простору биће отворена до 30. априла 2019. године.


Фото галерија: