АПРИЛСКЕ РАДИОНИЦЕ: Aсертивна комуникација и Емоционална писменост

Поред Панела на тему Еразмус+ мобилности и студија у иностранству, циклус Априлских радионица у другој недељи организовања биће настављен радионицама на тему Асертивне комуникације и Емоционалне писмености 16. и 17. априла од 12.00 часова у просторијама Центра за развој каријере.

Драги студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу,

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године за вас организује АПРИЛСКЕ РАДИОНИЦЕса циљем да вам помогне у стицању знања и вештина потребних како током студија, тако и приликом изласка на тржиште рада.

Циклус Априлских радионица у другој недељи организовања чиниће 2 радионице и 1 панел: 

 

Асертивна комуникација
16. април 2019. године
12.00 часова 

Асертивна комуникација представља начин изражавања мишљења, осећања и потреба директно, отворено и прикладно ситуацији, уз поштовање мишљења, осећања, потреба и права других. Асертивно понашање представља начин да развијете самопоуздање и да стекнете веће уважавање од стране људи са којим сте у свакодневном контакту.

Уколико желите да сазнате:

  • Шта је асертивност?
  • Која је разлика између асертивности, агресивности, пасивности и љубазности?
  • Како се заузети за себе и своје циљеве уз неговање равноправности и међусобног уважавања са саговорником?
  • Како поставити границе другима?
  • Како рећи не, а остати колега/пријатељ?

Придружите нам се на радионици.

 

Емоционална писменост
17. април 2019. године
12.00 часова

Емоционална писменост подразумева разумевање сопствених осећања и онога што их узрокује, као и управљање емоцијама. Општи циљ учења емоционалне писмености јесте повећати личну моћ, као и сарадњу са другим људима.

Емоционална интелигенција је скуп емоционалних вештина које нам помажу да одаберемо исправан начин владања емоцијама. То значи управљати својим емоцијама, односно знати како, када и где изражавати своје емоције и знати како оне утичу на друге.

Радионица ће се бавити следећим темама:

  • Упознај себе и друге
  • Препознај емоције код себе и других
  • Уверења која покрећу
  • Разумевање других
  • Флексибилност и мотивација

Уколико желите да научите да разумете своја осећања и оно што их узрокује, као и да научите како управљати емоцијама, придружите нам се на радионици.

 

Радионице Асертивна комуникација и Емоционална писменост и ове године ће бити реализоване у сарадњи Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и Balance Consulting Крагујевац и намењене су студентима свих нивоа студија и дипломцима Универзитета у Крагујевцу.

Водитељи радионица ће бити дипломирани психолози Надежда Ђорђевић, сертификовани бизнис коуч и Сара Томовић, Assessment coordinator и HR консултант Balance Consulting Крагујевац.

Обе радионице су бесплатне за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу, али је због ограниченог броја места неопходно попунити пријавни формулар који можете наћи овде и овде.