Универзитет у Крагујевцу на Сајму запошљавања и образовања

Универзитет у Крагујевцу на Сајму запошљавања и образовања

Универзитет у Крагујевцу је и ове године учествовао на Сајму запошљавања и образовања, који је одржан на Шумадија сајму, 29. и 30. марта 2011. године. Универзитет у Крагујевцу су на Сајму представљали Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената, Центар за доживотно учење и Канцеларија за међународне пројекте.

Циљ учествовања на Сајму био је промоција Универзитета у Крагујевцу и факултета под његовим окриљем, како би будући студенти могли ближе да се упознају са могућностима студирања у нашем региону. Такође, садашњи студенти и дипломци нашег универзитета су могли да сазнају више о услугама које за њих пружа Центар за развој каријере и саветовање студената, а које се односе на студије, студијске боравке и стручна усавршавања у иностранству, стручне праксе и помоћ у активном тражењу посла, писању биографије, мотивационог писма и припреме за интервју.

Центар за доживотно учење Универзитета у Крагујевцу је промовисао неопходност доживотног учења у модерном пословном свету и представио је своје програме тренинга и обука, који се односе, како на студенте и дипломце, тако и на све оне којима је овај вид додатног образовања и усавршавања потребан.

Представници Канцеларије за међународне пројекте су на Сајму представили рад канцеларије, пројекте у које је канцеларија тренутно укључена, као и програме обука и тренинга које нуди WBCVMnet.

Другог дана Сајма одржана представници Универзитета су учествовали на презентацији у вези са каријерним вођењем. Презентацији су присуствовали и представници Националне службе за запошљавање, представници послодаваца, представници наставника и професора основних, средњих школа и факултета, као и представници ученика и студената. На презентацији се говорило о тренутним проблемима у образовном систему, мањку радних места, као и о важности каријерног вођења и саветовања, које би требало да се укључи у рад свих образовних институција.


Фото галерија: