Ајфел програм стипендија за студије у Француској 2019.

Ајфел програм стипендија намењен је изванредним студентима који желе да похађају мастер и докторске студије на високошколским институцијама у Француској.

Рок за пријаву: 11. јануар 2019.

Области: право, економија и менаџмент, инжењерске науке и природне науке у ширем смислу (математика, физика, хемија, природне науке, науке о заштити животне средине, информационо-комуникационе  технологије) и  политичке науке.

Стипендије се додељују за 2 типа студија:

  • Мастер ниво у трајању од 12 до 36 месеци;
  • Докторске студије, истраживачки боравак у Француској у трајању до 12 месеци (као вид менторства или супервизије при изради тезе).

 

Кандидати за мастер студије морају имати мање од 30 година, односно мање од 35 година за докторске студије и морају да задовоље језичке услове програма за који се пријављују.

Стипендија покрива месечну новчану накнаду на конто трошкова живота; трошкове пута, трошкове осигурања и културних активности. Стипендија не покрива трошкове школарине.

Резултати селекције биће познати око 25. марта 2019. године

Програмски водич можете погледати овде.

 

Напомена: Заинтересовани кандидати морају аплицирати за жељени програм на француским високошколским институцијама; француске институције врше одабир кандидата  и подносе кандидатуру за овај програм стипендија.

Више информација о овом програму стипендија и начину пријаве можете видети овде.

Извор: Француски институт у Србији