На Универзитету у Крагујевцу одржан Форум на тему “Да ли су етички принципи оствариви?“

У Свечаној Сали Универзитета у Крагујевцу у уторак, 6. новембра 2018. године, одржан је Форум “Да ли су етички принципи оствариви?” у организацији канцеларије Савета Европе у Београду, а у партнерству са Универзитетом у Крагујевцу.

У име Савета Европе, господин Кристијан Рајковић је поздравио присутне и званично отворио конференцију.

Стаменка Увалић -Трубић, одржала је предавање на тему “Да ли су етички принципи оствариви?”. Након завршеног предавања учесници су узели активно учешће у дискусији.

Студенти су постављали питања која су се тицала могућности имплементације стратегија Савета Европе у борби против корупције у високом образовању у Републици Србије. Посебан осврт направљен је на тему комисија за квалитет и дисциплинских комисија, како самосталних високошколских установа, тако и високошколских установа. Разматрало се о надлежностима које су тим органима дате законима и правилницима и стварног стања и примене истих у пракси. Као закључак дискусије дато је да је у Србији првенствено потребно променити свест академаца по питању интегритета у смислу плагијаризма кроз радионице академског писања, како би се надаље успешне праксе из Европе у борби за јачање интегритета могле примењивати.


Фото галерија: