Одржано предавање „Дарови наших рођака: Андрић, Црњански и Пекић као приповедачи“ у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији у понедељак 5. новембра 2018. године, одржано је предавање на тему „Дарови наших рођака: Андрић, Црњански и Пекић као приповедачи“

Предавање је одржао Милан Орлић, књижевник, филозоф и научни истраживач, а модератор вечери био је Владимир Б. Перић.  

Милан Орлић (Панчево, 1962) српски је књижевник, филозоф и научни истраживач.

Орлић је основне и мастер студије завршио на Филозофском факултету Универзитета у Београду (група за филозофију). Докторирао на Универзитету Монаш у Мелбурну, Аустралија темом Наративне структуре српског постмодерног романа: дезинтеграција наративног субјекта и реконструкција фигуре наратора (енглески: The Narrative Structures of the Serbian Postmodern Novel: The Disintegration of the Narrative Subject and Re-construction of the Narrator Figure).

Године 2002-2005. одржао серију предавања на Универзитетима у Прагу, Брну, Гдањску, Познању, Вроцлаву, Ополу, Кракову. У току 2010. одржао предавања као гостујући предавач на универзитету Монаш у Мелбурну (Аустралија). Године 2013. одржао серију предавања на Универзитету Сорбона (Париз 1 и Париз 4). Учествовао на више од 30 научних конференција и округлих столова у Србији, региону и свету, на три континента (Београд, Бостон, Букурешт, Вашингтон, Веспрем, Канбера, Краков, Ниш, Охрид, Нови Сад, Сан Антонио, Сиднеј, Хобарт). Учествовао на више од 30 међународних песничких фестивала.


Фото галерија: