Одржана презентација Chevening (Чивнинг) стипендијa за мастер студије у Великој Британији

Представници Британске амбасаде у Београду одржали су 17. октобра 2018. године презентацију Chevening програма у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу

Британска амбасада у Београду представила је студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу Chevening (Чивнинг) стипендије за мастер студије у Великој Британији.

Овај престижни програм, који постоји већ 35 година и који финансира Министарство спољних послова Велике Британије (Foreign and Commonwealth Office), стипендира једногодишње мастер студије на британским универзитетима. Стипендија покрива трошкове школарине и потребне литературе, путне и трошкове британске визе, а обезбеђена је и месечна надокнада за друге животне трошкове.

Један од главних циљева Chevening програма јесте помоћ најуспешним кандидатима да добију водеће улоге у будућем развоју Србије. Поред дипломе високог образовања и знања енглеског језика, од кандидата се очекује да имају најмање две године радног (или волонтерског) искуства. Кандидати морају бити држављани Републике Србије, а старосна граница не постоји.

Неке од приоритетних области овогодишњих стипендија су усмерене на процес европских интеграција Србије, владавину права и реформу правосудног система, реформу економског и енергетског сектора и заштиту конкуренције, реформу јавне управе, односе у региону и постконфликтно помирење и људска и мањинска права.

Рок за пријаве за
Chevening стипендије за академску
2019/20. годину је
06. новембар 2018. године у 12:00 сати, по британском времену

 

Више информација о Chevening програму погледајте ОВДЕ.


Фото галерија: