Radionica „Emocionalna pismenost”

Radionica će biti održana u utorak 16. oktobra 2018. godine u prostorijama Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata (Rektorat, 2. sprat)

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, u saradnji sa Balance Consulting Kragujevac organizuje radionicu „Emocionalna pismenost“ namenjenu studentima svih nivioa studija. Radionica će biti održana u utorak 16. oktobra 2018. godine od 11 do 13 časova.

Emocionalna pismenost podrazumeva razumevanje sopstvenih osećanja i onoga što ih uzrokuje, kao i upravljanje svojim emocijama. Opšti cilj učenja emocionalne pismenosti jeste povećati ličnu moć, odnosno naučiti da emocije rade za nas, a ne protiv nas i povećati saradnju sa drugim ljudima, bez manipulacije i psiholoških igri.

Emocionalna  inteligencija je skup emocionalnih veština koje nam pomažu da odaberemo ispravan način vladanja svojim emocijama. To znači upravljati svojim emocijama, odnosno znati kako, kada i gde izražavati svoje emocije i znati kako one utiču na druge.

Teme kojima će se baviti radionica „Emocionalna pismenost“ su sledeće:

  • upoznaj sebe i druge
  • prepoznaj emocije kod sebe i drugih
  • uverenja koja pokreću
  • razumevanje drugih
  • fleksibilnost i motivacija


Voditelj radionice: Jelena Marušić, diplomirani psiholog i trener asertivne komunikacije i emocionalne pismenosti - Balance Consulting Kragujevac.
 

Napomena:
Radionica je besplatna za studente Univerziteta u Kragujevcu ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno popuniti prijavni formular koji se nalazi na sledećem LINKU