Одржана свечана промоција и додељен почасни докторат и титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу movie

На Универзитету у Крагујевцу, 24. септембра 2018. године, промовисан је проф. др Суреш Тијаги (Suresh Tyagi), редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Лујвилу, Кентаки, САД, у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу

Сенат Универзитета у Крагујевцу је  на предлог Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу  на седници одржаној 26. aприла 2018. године, донео одлуку да се проф. др Суреш Тијаги, додели почасни докторат и титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу, за изузетан допринос у области физиологије кардиоваскуларног система, као и доприноса развоју Универзитета у Крагујевцу у овој области.

Свечану промоцију проглашења проф. др Suresh Tyagi у почасног доктора (doctoris honoris causa) Универзитета у Крагујевцу отворио је проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу проф др Мирослава Петровић-Торгашев, а у име проф. др Ненада Филиповића, в.д. ректора Универзитета у Крагујевцу.

Промоцији су поред проректора Универзитета, проф. др Мирославе Петровић-Торгашев, проф. др Живадина Мицића, проф. др Сава Трифуновића,  декана и продекана факултета чланица, присуствовали и бројни гости поштоваоци професора Тијаге.

Извештај о проф. др Суреш Тијаги, у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу поднео је др Владимир Јаковљевић, редовни професор Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, затим је проф. др Суреш Тијаги одржао приступну беседу.

У име ректорског колегијума присутнима се обратио проф. др Саво Трифуновић, проректор за координацију факултета чије је седиште ван седишта Универзитета у Крагујевцу и истакао изузетан значај сарадње Универзитета Лујвил, Кентаки САД, и нашег Универзитета.

 Фото галерија: