Промоција 40. броја научног часописа „MATCH“

У Универзитетској галерији 15. децембра 2010. године одржана је промоција 40. броја научног часописа „MATCH“, чији је издавач Универзитет у Крагујевцу.

Министар за науку и технолошки развој у Влади Републике Србије мр Божидар Ђелић, поздрављајући све присутне, нагласио је значај овог часописа не само за Универзитет у Крагујевцу и Крагујевац, већ и за Србију у целини. Том приликом, оценио је Универзитет у Крагујевцу као универзитет који је спреман да се развија и напредује и нагласио да ће имати пуну подршку Министарства за науку и технолошки развој.

Уредник часописа MATCH, академик Иван Гутман, одржао је кратку презентацију о историјату часописа, и његовом значају у Србији и свету. Представио је све досадашње уреднике и захвалио се свим сарадницима који омогућавају реализацију часописа. За крај презентације, нагласио је да је часопис MATCH часопис са највећом цитираношћу у региону.

Након презентације уследио је перформанс „Између магије и хемије“ у извођењу Томислава Тостија, студента постдипломских студија на Хемијском факултету Универзитета у Београду, где су званице уживале у огледима које је приредио овај млади научник.

Присутни су имали прилику да виде свих 40. бројева часописа MATCH, након чега је уследио коктел.


Фото галерија: