Потпредседник Владе Републике Србије и министар за науку и технолошки развој мр Божидар Ђелић, данас 15. децембра 2010. године je посетиo Универзитет у Крагујевцу.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар за науку и технолошки развој мр Божидар Ђелић, данас 15. децембра 2010. године посетиo je Универзитет у Крагујевцу.

У Свечаној сали Ректората потписан је Протокол за Пројекат изградње Научно-технолошког парка у Крагујевцу између Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, Града Крагујевцa и Универзитета у Крагујевцу.
Тим поводом Ректор Универзитета проф. др Слободан Арсенијевић, поздрављајући госте, указао је на значај овог пројекта за даљи развој Универзитета у Крагујевцу: „Ово је први корак онога што је током израде стратегије Министарства за науку било предвиђено и, као што видите, обећања која смо добили почињу да се остварују. За Универзитет у Крагујевцу, овај први корак је велики“.
Градоначелник града Крагујевца, Верољуб Стевановић је досадашњу сарадњу са Универзитетом у Крагујевцу оценио као веома успешну и значајну за Град и истакао да за заједничке планове Универзитета у Крагујевцу и града Крагујевца очекује подршку не само Министарства за науку и технолошки развој, већ и осталих министарстава, односно Владе Републике Србије у целини.
„Данас смо управо потписали заједнички пројекат Министарства за науку, Универзитета у Крагујевцу и града Крагујевца за изградњу Научно-технолошког парка који ће имати 8000 квадрата и у који ћемо заједно улагати. Министарство ће уложити из извора Европске Инвестиционе Банке 6.000.000 €, док ће Град обезбедити земљиште, средства за израду пројектне документације, издавање неопходних дозвола и сагласности, ослободити плаћања накнаде за уређење грађевинског земљишта и сносити друге трошкове. Наш циљ је, да овај парк буде реалност у 2012. години“, изјавио је министар за науку и технолошки развој мр Божидар Ђелић.
Након конференције за штампу, потпредседник Владе Републике Србије и министар за науку и технолошки развој са сарадницима и Ректором Универзитета у Крагујевцу, посету Универзитету наставио је обиласком Медицинског факултета.

Фото галерија: