Универзитет у Крагујевцу остварио изузетне резултате на пољу интернационализације универзитета

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је 15. маја 2018. год. у  Клубу посланика у Београду организовало састанак на тему „Изазови у високом образовању – интернационализација“ на ком су представљени резултати  истраживања које је спровела Western Balkans Alumni Association (Асоцијација алумниста Западног Балкана). Према овом истраживању,  Универзитет у Крагујевцу налази се на 2. месту и после Универзитета у Београду,  има највећи број реализованих мобилности на националном нивоу.

У оквиру истраживања, испитани су учесници иностраних програма мобилности, а у резултатима је представљено како опште стање интернационализације на универзитетима, тако и мишљење алумни студената о интернационализацији високообразовних инстутуција у Србији.

Одељење  за међународну сарадњу  Универзитета у Крагујевцу је добило највише оцене за активности које обавља у области интернационализације - Универзитет у Крагујевцу налази се на водећем месту са оценом 4,23,  следи Универзитет у Новом Саду са оценом 3,44, затим Универзитет у Београду – оцена 3,12 и Универзитет у Нишу са оценом 3,05.

Према оцени стратегије интернационализације Универзитет у Крагујевцу заузима 2. место, после Универзитета у Београду.