Одржана презентација стипендија Владе Републике Француске

У Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, 13. фебруара 2018. године, одржана је презентација стипендија Владе Републике Француске

Студентима Универзитета у Крагујевцу, који су желели да сазнају више информација о могућностима за усавршавање и даље школовање у Француској, представнице агенције Campus France и Француског института у Србији, Весна Адамовић и Сандра Елезовић, одржале су презентацију стипендија Владе Републике Француске 13. фебруара 2018. године у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за 2018/2019. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској. Конкурс је отворен до 16. марта 2018. године.

На презентацији су представљене могућности стипендирања за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској, преко следећих програма:

  • Стипендије за мастер 2 студије (све области)
  • Стипендије за доктске студије у ко-менторству
  • Пост мастер програм Коперник


Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и социјалног осигурања. Изабрани студенти добијају статус „стипендисте Француске Владе” који им омогућава додатне погодности, као што су помоћ око проналажења смештаја итд.

За више информација и помоћ у процесу пријаве, студенти могу контактирати Центар за развој каријере и саветовање Универзитета у Крагујевцу путем електронске поште razvojkarijere@kg.ac.rs или телефона 034 300 425 сваког радног дана од 09,00 до 15,00 сати

или

Француски Институт у Србији
Змај Јовина 11, 11 000 Београд
Весна Адамовић, сарадник за мобилност
Е-пошта: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
Контакт телефон: 011 / 302-3639


Фото галерија: