Семинар „УЧЕШЋЕ СТУДЕНАТА У УПРАВЉАЊУ ВИСОКОШКОЛСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА“

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, 25. новембра 2010. године са почетком у 12 часова оджан је семинар „УЧЕШЋЕ СТУДЕНАТА У УПРАВЉАЊУ ВИСОКОШКОЛСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА“- „HERE“ СЕМИНАР (Тempus Projekat 145677 Internal Quality Assurance at Serbian Universities)

Проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу отворио је семинар и поздравио све присутне учеснике.

Уводну реч о „HERE“ тиму и презентацију о Европском образовном простору, као и оцену кавалитета високошколских установа (потребни подаци, начин прикупљања, валидност података, значај извештаја за оцену реформи од стране Европске комисије) изнела је проф. др Вера Дондур, председник „HERE“ тима и председник Националног савета за научни и технолошки развој Републике Србије.

У даљем програму рада учествовали су:

-Јасмина Николић и Ненад Поповић: Представљање „HERE“ тима

-Проф. др Зорана Лужичанин и Ненад Јовановић: Анализа укључивања студената у управљање високошколским установама

-Проф. Милош Заткалик, Универзитет Уметности, Београд: Специфичности студентске евалуације у уметничким високошколским установама

-Проф. Миодраг Лазаревић, Универзитет у Београду: Место и значај студентских и других анкета у осигурању квалитета рада на факултетима

-Проф. др Миладин Стефановић, Универзитет у Крагујевцу: ИЦТ као подршка процесима на Машинском факултету у Крагујевцу

Координатор за Универзитет у Крагујевцу проф. др Ружица Николић, са Машинског Факултета Универзитета у Крагујевцу, најавила је да ће се део семинара планиран за поподневне сате и сутра одржати у Сали Е-1 на Економском факултету у Крагујевцу.

У току семинара учесници су одговарали на бројна питања представника студената који су присуствовали овом семинару.


Фото галерија: