СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Поводом обележавања Светог Саве - Дана духовности у Републици Србији, Универзитет у Крагујевцу 27. јануара 2018. године (субота), са почетком у 12.00 сати, у Универзитетској галерији у Крагујевцу организује Светосавску академију

27. јануар, који се празнује као Дан духовности у нашој земљи, подсећа нас на школску 1840-41. годину када је Свети Сава први пут обележен као школска слава у Србији и то на Лицеју Књажевства Сербског у Крагујевцу, на првој високошколској институцији у модерној Србији, на чијим темељима је настао и наш Универзитет.

На Светосавској академији Универзитета у Крагујевцу, која ће бити одржана 27. јануара 2018. године у 12.00 сати у Универзитетској галерији, Универзитет у Крагујевцу по други пут доделиће Светосавску награду за животно дело и Светосавску награду за изузетна постигнућа у последњих пет година - за изузетне резултате и иновације у области науке/уметности, изузетне успехе у организацији и реализацији националних, међународних и других научно-истраживачких пројеката, регистроване патенте, експерименте, објављене значајне научне/уметничке радове и научна/уметничка дела која су допринела развоју, унапређивању и популаризацији научног и уметничког рада  Универзитета..

Управитељ Фондације за стипендирање студената Универзитета у Крагујевцу проф. др Снежана Соковић, уручиће Уговоре о стипендирању најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу за 2018. годину. Наиме, Управни одбор Фондације на основу расписаног Конкурса донео је одлуку да у календарској 2018. години стипендира 13 студената са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

Позивамо наставнике, сараднике, професоре, студенте и све запослене на Универзитету у Крагујевцу да присуствују овом догађају.