Održan INFO DAN o otvorenim pozivima Evropske unije u 7. Okvirnom programu Evropske unije (FP7) na Univerzitetu u Kragujevcu

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, 17. novembra 2010. godine sa početkom u 12 časova odžana je prezentacija o Sedmom okvirnom programu i otvorenim pozivima Evropske unije (FP7).

Prof. dr Branislav Jeremić, prorektor Univerziteta u Kragujevcu otvorio je Info dan i pozdravio sve prisutne učesnike.

Ispred Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra i Nacionalni koordinator za FP7 i prof. dr Nada Dragović, pomoćnik ministra, predstavili su učešće Srbije u Sedmom okvirnom programu i programe kroz koje se pruža podršku našim istraživačima, kao i mogućnosti za mobilnost naših istraživača u Evropi i Srbiji.
Prof. dr Vesna Mandić, profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu je predstavila Kancelariju za međunarodne projekte Univerziteta u Kragujevcu i upoznala učesnike sastanka sa njenim radom.
U daljoj prezentaciji programa su učestvovali:
-Prof. Dr Miroslav Radovanović, profesor Mašinskog fakulteta u Nišu, (odžao je predavanje umesto ranije najavljenog prof.dr Miroslav Trajanovića) www.euroaxess.rs

-Nada Milošević, Nacionalna kontakt osoba za oblast LjUDI

-Svetlana Bogdanović, Nacionalna kontakt osoba za Informacione i komunikacione tehnologije.

Nakon prezentacije programa učesnici su odgovarali na pitanja predstavnika naučnoistraživačke javnosti i predstavnika malih i srednjih preduzeća koji su prisustvovali ovom informativnom skupu.

Foto galerija: