Одржан ИНФО ДАН о отвореним позивима Европске уније у 7. Оквирном програму Европске уније (ФП7) на Универзитету у Крагујевцу

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, 17. новембра 2010. године са почетком у 12 часова оджана је презентација о Седмом оквирном програму и отвореним позивима Европске уније (ФП7).

Проф. др Бранислав Јеремић, проректор Универзитета у Крагујевцу отворио је Инфо дан и поздравио све присутне учеснике.

Испред Министарства за науку и технолошки развој проф. др Виктор Недовић, помоћник министра и Национални координатор за ФП7 и проф. др Нада Драговић, помоћник министра, представили су учешће Србије у Седмом оквирном програму и програме кроз које се пружа подршку нашим истраживачима, као и могућности за мобилност наших истраживача у Европи и Србији.
Проф. др Весна Мандић, професор Машинског факултета Универзитета у Крагујевцу је представила Канцеларију за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу и упознала учеснике састанка са њеним радом.
У даљој презентацији програма су учествовали:
-Проф. Др Мирослав Радовановић, професор Машинског факултета у Нишу, (оджао је предавање уместо раније најављеног проф.др Мирослав Трајановића) www.euroaxess.rs

-Нада Милошевић, Национална контакт особа за област ЉУДИ

-Светлана Богдановић, Национална контакт особа за Информационе и комуникационе технологије.

Након презентације програма учесници су одговарали на питања представника научноистраживачке јавности и представника малих и средњих предузећа који су присуствовали овом информативном скупу.

Фото галерија: