Предавање професора Тома Стајна

Студентски културни центар Крагујевац у сарадњи са организацијом Мултикултиватор и Филолошко-уметничким факултетом Универзитета у Крагујевцу, организује предавање професора Тома Стајна (Berklee, Бостон САД) у оквиру Мултиверзитет клинике, у среду 18. октобра са почетком у 11 сати у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу

На овом предавању професор Стајн представиће основе функционисања савремене музичке и индустрије медија и забаве (Music, Media & Entertainment Industry), улоге и позиције свих актера у овом пословном  ланцу, (дигиталне) алате и технике.

Том Стајн је професионалац у области музичког бизниса, медија и индустрије забаве. Током своје каријере развио је разгранату префесионалну мрежу са појединцима, организацијама и институцијама широм света. Већ 29 година професор је на Беркли колеџу (Бостон, САД) где креира курсеве и држи наставу у области музике и индустрије забаве (Music and Entertainment Industry). Током протеклих година нарочито је активан у Кини и Турској где често одлази на позив ондашњих институција са циљем унапређења система образовања.

Поред активности које обавља у својству професора на Беркли колеџу, Том Стајн је професионалац са вишедеценисјким искуством у областима које надилазе музичко образовање. У низу предавања, радионица и семинара које ће професор Том Стајн одржати током боравка у Србији, представиће најбоље праксе и савремене и будуће тенденције у области дигиталног маркетинга и промоције уметника на друштвеним мрежама, припрема за каријеру, продукцију концерата, музички бизнис, менаџмент и предузетништво у култури и уметности.

Коначно, активности Том Стајна залазе у област јавне и културне дипломатије. Он се бави улогом културне индустрије у економском развоју и де-ескалацији сукоба, социалним развојем, оснаживањем младих и културом као једним од алата „меке моћи“ (soft power).

Професор Том Стајн у Србији борави као професионалац Фулбрајт програма (Fulbright) у оквиру платформе за неформално музичко образовање „Мултиверзитет“ организације Мултикултиватор у сарадњи са Универзитетом Уметности у Београду, Факултетом Музичке Уметности, Факултетом Драмских Уметности, Академијом Уметности у Новом Саду, Студентским Културним Центром Крагујевац и Филолошко уметничким факултетом, Високом Школом Електротехнике и Рачунарства Струковних Студија и Музичком школом Станковић у Београду, а под покровитељством Амбасаде САД у Београду.