U Univerzitetskoj galeriji nastupio klavirski duo Jelena & Julija

Klavirski duo Jelena & Julija održao je koncert u Univerzitetskoj galeriji 10. oktobra 2017. godine. Na programu su bila popularna dela klasične muzike poznatih romantičarskih kompozitora, napisana za klavir četvororučno.

Jelena Bajić i Julija Bal su započele saradnju za vreme studija na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi zajedničke prof. Jokut Mihailović (u čijoj klasi su obe diplomirale). Na inicijativu profesora sa AUNS, osnovale su klavirski duo (tada pod mentorstvom prof. Marine Milić Apostolović).

Pažnju publike privukle su kada su uz saradnju prof. glume Ivanom Klemencom prvi put nastupile u nesvakidašnjem izdanju u Novosadskoj Sinagogi u okviru multimedijalnog projekta “Muzika i scenski pokret “, koje je od njih pored izvođenja zahtevalo i zalaženje u područje mimike i scenskog pokreta, a zbog interesovanja usledili su slični nastupi širom Srbije. Pored toga, duo Jelena i Julija je imao značajne nastupe među kojima su: “Dani AUNS”, otvaranje takmičenja “Slavenski”, “Noć Muzeja”, koncert za pomoć deci iz škole “Dr Milan Petrović”, dva nastupa u velikoj sali Kolarčeve Zadužbine u Beogradu, nastup na međun. EPTA konferenciji u Novom Sadu.


Foto galerija: