У Универзитетској галерији наступио клавирски дуо Јелена & Јулија

Клавирски дуо Јелена & Јулија одржао је концерт у Универзитетској галерији 10. октобра 2017. године. На програму су била популарна дела класичне музике познатих романтичарских композитора, написана за клавир четвороручно.

Јелена Бајић и Јулија Бал су започеле сарадњу за време студија на Академији Уметности у Новом Саду у класи заједничке проф. Јокут Михаиловић (у чијој класи су обе дипломирале). На иницијативу професора са АУНС, основале су клавирски дуо (тада под менторством проф. Марине Милић Апостоловић).

Пажњу публике привукле су када су уз сарадњу проф. глуме Иваном Клеменцом први пут наступиле у несвакидашњем издању у Новосадској Синагоги у оквиру мултимедијалног пројекта “Музика и сценски покрет “, које је од њих поред извођења захтевало и залажење у подручје мимике и сценског покрета, а због интересовања уследили су слични наступи широм Србије. Поред тога, дуо Јелена и Јулија је имао значајне наступе међу којима су: “Дани АУНС”, отварање такмичења “Славенски”, “Ноћ Музеја”, концерт за помоћ деци из школе “Др Милан Петровић”, два наступа у великој сали Коларчеве Задужбине у Београду, наступ на међун. ЕПТА конференцији у Новом Саду.


Фото галерија: