Održan koncert Umetničkog ansambla Ministarstva Odbrane Srbije „Stanislav Binički“ movie

U holu Ekonomskog fakulteta, 2. oktobra 2017. godine, nastupio je Umetnički ansambl Ministarstva Odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“ i AVIA Arhangeli

Kao poklon svim studentima, povodom početka nove akademske godine, Univerzitet u Kragujevcu je organizovao koncert „POD SJAJEM ZVEZDA“.  

Raznovrstan program, od ozbiljne do popularne muzike, izveli su članovi hora i orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva Odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“ i akademsko vokalno-instrumentalnog ansambla Arhangeli.

Umetnički ansambl Ministarstva Odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički”, koji danas čine simfonijski orkestar i estradni orkestar, učestvovao je na mnogobrojnim muzičko-scenskim svečanostima i festivalima kao što su: BEMUS, BELEF, Mokranjčevi dani, Dubrovačke letnje igre, Niške horske svečanosti, Ohridsko leto, Mermer i zvuci, Splitski festival, Slobodište u Kruševcu, Veliki školski čas u Kragujevcu...

Ostvarujući bogatu saradnju sa institucijama iz inostranstva Ansambl je gostovao u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je imao čak 80 koncerata.

Ansambl je proputovao desetine hiljada kilometara i izveo oko 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od 5.000.000 posetilaca, i prenosio slavu muzičkog blaga širom naše zemlje i većine evropskih zemalja.


Foto galerija: