Одржан концерт Уметничког ансамбла Министарства Одбране Србије „Станислав Бинички“ movie

У холу Економског факултета, 2. октобра 2017. године, наступио је Уметнички ансамбл Министарства Одбране Републике Србије „Станислав Бинички“ и АВИА Архангели

Као поклон свим студентима, поводом почетка нове академске године, Универзитет у Крагујевцу је организовао концерт „ПОД СЈАЈЕМ ЗВЕЗДА“.  

Разноврстан програм, од озбиљне до популарне музике, извели су чланови хора и оркестра Уметничког ансамбла Министарства Одбране Републике Србије „Станислав Бинички“ и академско вокално-инструменталног ансамбла Архангели.

Уметнички ансамбл Министарства Одбране Републике Србије „Станислав Бинички”, који данас чине симфонијски оркестар и естрадни оркестар, учествовао је на многобројним музичко-сценским свечаностима и фестивалима као што су: БЕМУС, БЕЛЕФ, Мокрањчеви дани, Дубровачке летње игре, Нишке хорске свечаности, Охридско лето, Мермер и звуци, Сплитски фестивал, Слободиште у Крушевцу, Велики школски час у Крагујевцу...

Остварујући богату сарадњу са институцијама из иностранства Ансамбл је гостовао у Белгији, Швајцарској, Аустрији, Бугарској, Чехословачкој, Пољској, Италији, Мађарској, Румунији, Немачкој и Русији, где је имао чак 80 концерата.

Ансамбл је пропутовао десетине хиљада километара и извео око 7.500 разноврсних музичких програма пред више од 5.000.000 посетилаца, и преносио славу музичког блага широм наше земље и већине европских земаља.


Фото галерија: