Koncert Umetničkog ansambla Ministarstva Odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i AVIA Arhangela

U holu Ekonomskog fakulteta, 2. oktobra 2017. godine, sa početkom u 18 časova, kao poklon koncert Univerziteta u Kragujevcu svim studentima, povodom početka nove akademske godine, nastupiće Umetnički ansambl Ministarstva Odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i AVIA Arhangeli.

Umetnički ansambl Ministarstva Odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički”, koji danas čine simfonijski orkestar i estradni orkestar, učestvovao je na mnogobrojnim muzičko-scenskim svečanostima i festivalima kao što su: BEMUS, BELEF, Mokranjčevi dani, Dubrovačke letnje igre, Niške horske svečanosti, Ohridsko leto, Mermer i zvuci, Splitski festival, Slobodište u Kruševcu, Veliki školski čas u Kragujevcu...

Ostvarujući bogatu saradnju sa institucijama iz inostranstva Ansambl je gostovao u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je imao čak 80 koncerata.

Ansambl je proputovao desetine hiljada kilometara i izveo oko 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od 5.000.000 posetilaca, i prenosio slavu muzičkog blaga širom naše zemlje i većine evropskih zemalja.

Akademski vokalno-instrumentalni ansambl „Arhangeli”, koji je osnovan je 7. 1. 2015. godine u Kragujevcu, do sada je nastupio na 180 koncerata i pjedinačnih nastupa u svim gradovima Srbije. Članovi Arhangela dobitnici su više od 80 međunarodnih i domaćih takmičenja solo pevača (Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje „Petar Konjović”, Međunarodno takmičenje „Nikola Cvejić”, Međunarodno takmičenje „Vera Vitkai-Kovač”, Festival talenata u Sremskim Karlovcima u organizaciji UMBPS, kao i na mnogim drugim takmičenjima i festivalima.