Одржано предавање Тадије Милетића у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији, 7. септембра 2017. године, предавање под називом „Писање, идеја и инспирација“, одржао је Тадија Милетић

Предавање се базирало на томе да је свако од нас аутор, да је свако од нас стално упућен на то да пише, да коментарише и користи своје способности да писмено креира. Самим тим, предавање је обрађивало основе форме и садржаја сваког писаног дела, без обзира о којој је тачно књижевној форми реч.

Тадија Милетић је драматург и редитељ, члан председништва Менсе Србије. Након петнаест година музичког образовања у Музичкој школи "Станковић",  дипломирао је драматургију у класи Синише Ковачевића. Тренутно на мастер студијама режије у класи Никите Миливојевића на Академији уметности у Новом Саду. Ради у Опери и театру Мадленианум од 2007. године.  У децембру 2011. године, заједно са двадесетак успешних младих уметника оснива организацију "Културни eлемент", са којом је до сада имао бројне културне и хуманитарне активности. До сада, имао седам самосталних режија и девет асистенција режије, а радио је у бројним пројектима као драматург. У Мадлениануму је током првих неколико година имао низ певачких улога у операма и мјузиклима. Професионално се бавио бројним уметничким пословима, дизајном звука, видео режијом и другим видовима уметничког стваралаштва. Био је председник жирија при неколико књижевних манифестација и позоришних фестивала. Стручно се усавршавао у Монаку, у Опери Монте Карло.

Члан је председништва Менсе Србије, где је од 2014. године главни и одговорни уредник часописа „MozaIQ“. Од 2015. године ради као уредник при интернационалном  Фестивалу монодраме и пантомиме као и за позоришни фестивал Нови Тврђава театар.


Фото галерија: