Отворена универзитетска Летња сцена movie

У среду, 5. јула 2017. године, концертом оркестра и хора Факултета педагошких наука, свечано је отворена овогодишња Универзитетска летња сцена.

Универзитетску летњу сцену отворила је професорка Филолошко-уметничког факултета Виолета Васиљевић, председник Савета за музичку и сценску уметност Универзитетске галерије, која је најавила овогодишња дешавања која ће Универзитет организовати у парку Ректората.

Композиције световног и духовног карактера, домаћих и страних композитора, извео је хор и оркестар Факултета педагошких наука из Јагодине, који у мешовитом саставу ради и ствара непуне две школске године, под руководством Милице Станковић.

Чланови хора су студенти ФПНЈ (учитељи, предшколски и домски васпитачи) и неколицина професора. Хорско певање као изборни предмет у оквиру свих студијских програма на Факултету педагошких наука у Јагодини пружа студентима могућност да своје певачко умеће представе  на нестандардан начин.

Оркестар ФПНЈ у саставу: хармоника, флаута, виолина, гитаре и ритам секција, такође је млад ансамбл. Тек годину дана вредно ради и остварује запажене резултате, не само у оквиру наступа хора већ и наступа факултетског фолклорног ансамбла. У мају 2017.године оркестар и фолклорни ансамбл ФПНЈ одржали су целовечерњи концерт у месту Ловра у Мађарској, надомак Будимпеште, месту са претежно српским становништвом. Оркестар углавном изводи народну српску музику али се неретко на репертоару нађу и дела озбиљне музике. Оркестром руководи студент Братислав Старчевић.  

На Универзитеткој летњој сцени, наступиће и Војислав Спасић и АВИA Архангели 14. јула 2017. године, као и танго ансамбл LIBERCUATRO 15. августа 2017. године.


Фото галерија: