Завршена трећа програмерска MožešIT радионица

Институт за метаматику и информатику ПМФ-а Вас позива да у петак 23. јуна 2017. године oд 14,30 часова у просторијама компаније Комтрејд, Срете Младеновића бб (код платоа Робне куће), присуствујете свечаности поводом завршетка треће програмерске MožešIT радионице

Полазници радионице ће презентовати своје радове, утиске са радионице као и стечено знање. Свим полазницима ће бити уручене дипломе, а најуспешнијим и награде које је обезбедила компанија Комтрејд.

 MožešIT је програмерска радионица коју организује Институт за метаматику и информатику ПМФ-а уз подршку компаније Комтрејд. Намењена је ученицима средњих школa заинтересованим за област информационих технологија. Предавачи су студенти завршних година информатике на Институту за математику и информатику. Идеја радионице je произашла из традиционалне, Комтрејдове летње школе програмирања ЕДИТ, која је намењена студентима завршних година студија информатике и рачунарских наука.

Тема овогодишње радионице је била Gaming with Unity.

У двадесет часова, који су били одржани током априла и маја месеца, ученици су се упознали са употребом, најпопуларније библиотеке и окружења за развој играна на свим врстама платформи. Након часова су, подељени у тимове, радили на развоју апликација које су самостално осмислили.