Fond za mlade talente uručio ugovore o stipendiranju studentima Univerziteta u Kragujevcu

Dositeja 2017

U svečanoj sali Rektorata, 6. juna 2017. godine, predstavnici Fonda za mlade talente Republike Srbije uručili su studentima Univerziteta u Kragujevcu ugovore o stipendiranju.

Ove godine Dositeju, stipendiju koju Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje talentovanim i uspešnim studentima, dobilo je 100 studenata fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i to 46 studenata osnovnih akademskih studija, 19 studenata integrisanih akademskih studija i 35 studenata master akademskih studija.

Ovogodišnji konkurs bio je raspisan za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

Od 2010. godine nagrada / stipendija koja se dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima dobila je ime – ”Dositeja”. Naziv  nagrade inspirisan je najpoznatijim srpskim prosvetiteljem i reformatorom - Dositejem Obradovićem, koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u našoj istoriji. Fond za mlade talente na godišenjem nivou stipendira i nagrađuje oko 2500 učenika srednjih škola i studenata. Od dana od kada je osnovan, Fond je kroz stipendije i nagrade stipendirao blizu 21200 studenata i učenika srednjih škola.


Foto galerija: