СЛАВА И ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ movie

Универзитет у Крагујевцу je 21. маја 2017. године обелeжио своју крсну славу, Светог Апостола и Јеванђелисте Јована Богослова и 41. годишњицу од оснивања Универзитета

Након сечења славског колача и интонирања химне Боже правде у извођењу мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, под диригентском палицом професора Катарине Станковић, отпочео је Свечани програм обележавања Дана Универзитета у Крагујевцу, коме су, поред многобројних званица, присуствовали ректори универзитета из земље и иностранства, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја,  предстаници Града Крагујевца, као и декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

Присутне је поздравио ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић, као и овогодишњи домаћин славе проректор за међународну сарадњу проф. др Милован Матовић, који је предао половину славског колача домаћину за следећу годину, академику проф. др Радовану Вукадиновићу, проректору за наставу и студентска питања.

Свечаном песмом „Востани Сербие“ у извођењу мешовитог хора ФИЛУМ-а, завршен је званични део свечаног обележавања 41. годишњице од оснивања Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: