Aprilske radionice: AIESEC volonterske prakse u inostranstvu

U okviru Aprilskih radionica, koje organizuje Centar za razvoj karijere studenata, u sredu 26. aprila 2017. godine sa početkom u 17 časova biće održana promocija AIESEC programa volonterskih praksi u inostranstvu

U Svečanoj sali rektorata Univerziteta u Kragujevcu, u sredu 26. aprila 2017. godine sa početkom u 17 časova biće održana promocija AIESEC programa volonterskih praksi u inostranstvu. Studenti će na promociji  imati priliku da čuju iskustva svojih kolega koji  su već bili na praksi, saznaju više o volonterskim i preduzetničkim praksama i naprave prvi korak ka uspešnoj karijeri.

Program volonterskih praksi Global Volunteer je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju i širenju svoje kulture. Ovaj program praksi čini mreža projekata širom sveta koji se bave temama kao što su multikulturalnost, tolerancija, edukacija mladih i širenje svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva. Global Entrepreneur je program stručnih neplaćenih praksi koji omogućava mladima da steknu iskustvo neophodno za budući posao radom u start up kompanijama. Global Entrepreneur prakse omogućavaju rad u IT sektoru, marketingu ili prodaji i pružaju uvid u rad i funkcionisanje novoosnovanih kompanija.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.