Izložba „Staklo kao inspiracija“ Slobodana Marinkovića

U Univerzitetskoj galeriji, u utorak 25. aprila 2017. godine sa početkom u 19 časova, biće svečano otvarena izložba pod nazivom „Staklo kao inspiracija“

Slobodan Marinković rođen je 27. jula 1960. godine u Kraljevu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1987. godine. Magistarstrirao na istom fakultetu, 1990. godine.

Specijalizovao je konzervaciju i restauraciju iz oblasti slikarstva u Narodnom muzeju u Beogradu kod profesora Milorada Medića.

Stručno se usavršavao u Krakovu, u ateljeu „FURDYNA“, kod prof. Jozefa Furdine (Jozef Furdyn) gde je posebno izučavao staru tehniku slikanja na staklu sa zapecanjem
(termička obrada). Usavršavao se, 2004. godine, u Amsterdamu (Holandija), u ateljeu „Vantetterode Glasobjekten“, Luja Leroja (Louis La Rooy) u oblasti savremenih metoda fuzionisanja i laminiranja stakla.

U okviru „Ateljea Marinković“ čiji je osnivač i vlasnik bavi se realizacijom dela iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, posebno tehnikama ikonografije, fresko slikarstva, mozaika, vitraža i fuzije stakla.

Član je ULUPUDS-a od 1988. Godine.