Изложба „Стакло као инспирација“ Слободана Маринковића

У Универзитетској галерији, у уторак 25. априла 2017. године са почетком у 19 часова, биће свечано отварена изложба под називом „Стакло као инспирација“

Слободан Маринковић рођен је 27. јула 1960. године у Краљеву. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду 1987. године. Магистарстрирао на истом факултету, 1990. године.

Специјализовао је конзервацију и рестаурацију из области сликарства у Народном музеју у Београду код професора Милорада Медића.

Стручно се усавршавао у Кракову, у атељеу „FURDYNA“, код проф. Јозефа Фурдине (Jozef Furdyn) где је посебно изучавао стару технику сликања на стаклу са запецањем
(термичка обрада). Усавршавао се, 2004. године, у Амстердаму (Холандија), у атељеу „Vantetterode Glasobjekten“, Луја Лероја (Louis La Rooy) у области савремених метода фузионисања и ламинирања стакла.

У оквиру „Атељеа Маринковић“ чији је оснивач и власник бави се реализацијом дела из области ликовних и примењених уметности, посебно техникама иконографије, фреско сликарства, мозаика, витража и фузије стакла.

Члан је УЛУПУДС-а oд 1988. Године.